Akım Tamponlama
Önceki XII. Oylum - Akımlar Üzerinde Giriş/Çıkış Sonraki
Akım Tamponlama
İçindekiler
1. Tamponlama Kavramları  -  Terminoloji.
2. Tamponların Boşaltılması  -  Çıktı tamponunun boşaltıldığını bilmek.
3. Tamponlama Çeşidinin Seçimi  -  Hangi tamponlama çeşidinin kullanılacağının belirtilmesi.
Bir akıma yazılan karakterler normalde bir araya getirilir ve uygulama tarafından bir çıktı olarak gösterilmeden bir blok olarak dosyaya eşzamansız olarak aktarılır. Benzer olarak, akımlar çoğunlukla girdiyi karakter karakter değil bir blok olarak konak ortamından alırlar. Bu işleme tamponlama adı verilir.
Girdi ve çıktıyı akımları kullanarak etkileşimli yapan uygulamalar yazıyorsanız, uygulamanızın kullanıcı arayüzünü tasarlayabilmek için tamponlamanın nasıl çalıştığını bilmek zorundasınız. Aksi takdirde, karşınızda ummadığınız bir çıktı ya da umulmadık bir takım davranışlar görebilirsiniz.
Bu bölümde sadece karakterler, akımlarla yankılama ve akış denetimi gibi ve aygıtların belirli sınıflarında elde edilen şeyler arasında değil dosya ya da aygıtlar arasında nasıl aktarılacağı konusu işlenecektir. Uçbirimler üzerindeki denetim işlemleri ile ilgili bilgiler için Düşük Seviyeli Uçbirim Arayüzü bölümüne bakınız.
Akım tamponlama oluşumlarını kullanmak yerine dosya tanımlayıcıları ile çalışan düşük seviye girdi ve çıktı işlevlerini birlikte kullanabilirsiniz. Bkz. Düşük Seviyeli Girdi ve Çıktı.
Önceki Üst Ana Başlık Sonraki
Taşınabilir Dosya Konumlama İşlevleri Başlangıç Tamponlama Kavramları
Bir Linux Kitaplığı Sayfası