IV. Oylum - Ağ Uygulamaları
Önceki Linux Belgeleri Sonraki

Ağ Uygulamaları

İçindekiler
1. Linux Kümeleme NASIL
Bu belge, yüksek performanslı hesaplama için Linux Kümeleme'nin nasıl kurulacağı ve araştırmalarda nelere ihtiyaç duyacalağı hakkındadır.
2. Beowulf NASIL
Bu belge Beowulf Kümesi kurmanın yollarını adım adım anlatır. Red Hat ve LAM için özel belgedir.
3. BIND 8 ile DNS NASIL
Bu belgede DNS hakkında bir önbilgi verilmiş ve Internet'e bağlı bir DNS sunucusunun BIND 8 ile nasıl yapılandırılacağı ve sorgulanacağı örneklenerek anlatılmıştır.
4. djbDNS Kurulumu NASIL
Bu belgede şu an Unix dünyasında bulunan en güvenli dns sunucusu olan djbDNS ve kurulumu anlatılacaktır.
5. Kiralık Hat-Mini NASIL
Modem ve pppd'nizin ikili bükülü kiralık hattı kullanmak üzere yapılandırılması.
6. Linux Gezici IPv6 NASIL
Bu belge Linux için gezici IPv6 ayarlanması ve kullanılması ile ilgili yazılımları ve işlemleri anlatmaktadır.
7. Linux İyileştirilmiş Bağ Durumu Yönlendirme Protokolü (OLSR) IPv6 NASIL  -  OLSR-IPv6
Bu belge, Linux için İyileştirilmiş Bağ Durumu Yönlendirme Protokolünü (OLSR) kurmak ve kullanmak için yazılımı ve prosedürleri tanımlar. OLSR, Gezici Amaca-Yönelik Ağlar (MANET) ("spontane ağ" da denir) için bir yönlendirme protokolü olarak kullanılır.
8. Linux IPv6 NASIL
Linux IPv6 NASIL belgesinin amacı Linux işletim sisteminde IPv6 hakkındaki temel ve ileri düzey sorulara yanıt vermektir. Bu belge Linux işletim sisteminde IPv6 uygulamalarının kurulum, yapılandırma ve kullanımı ile ilgili yeterli bilgiyi sağlamaktadır.
9. IPX NASIL
Bu belgede, IPX protokolünü destekleyen Linux çekirdekleri için çeşitli uygulamaları nasıl elde edeceğiniz ve bunları nasıl yapılandıracağınız açıklanmaya çalışılacaktır.
10. Iptables ile Yönlendirme
Linux dağıtımınızla birlikte iptables paketinin gelmeme ihtimali biraz zor. Birçok çekirdek ön tanımlı olarak aşağıdaki işlemleri kabul edeceğinden, ayrıca bu seçeneklerden bahsedilmeyecek. Kısa, açıklayıcı ayrıntılara girmeden aşağıda bu paket ile nasıl yerel ağdaki bilgisayarlar internete çıkarılır anlatmaya çalıştım. Birilerine yardımcı olabilecekse bu belge ne mutlu.
11. Kablonet, Linux ve IP-Maskeleme NASIL
Bu belgede, çevirmeli telefon hattı üzerinden çalışmakta olan IP-maskeleme sisteminin, Kablo-TV hattı üzerinden nasıl erişime geçirildiği anlatılmaktadır.
12. Linux ve GPRS
Bu belge, Linux işletim sisteminde GPRS (General Packet Radio Service) teknolojisini kullanarak Internet'e bağlanmayı anlatır.
13. Internet'e Bağlanırken Gerekenler: Firewall ve Proxy
Bir kaç saatlik bir çalışma ile ufak bir makina üzerine bir güvenlik duvarı kurabilirsiniz. Güvenlik duvarları salt dış saldırılara karşı sisteminizi korumakla kalmaz, performans arttırıcı ve izin politikası uygulayıcı amaçlar için de kullanılırlar.
14. IP Karalistesi NASIL
Bu belge, kendi yerelinizde bir karaliste oluşturma yöntemlerini açıklar. Karaliste yazılımının kurulması (rbldnsd), normal DNS ile bütünleştirilmesi (bind9), Internet'te mevcut olan çeşitli karalistelerin sizin yerelinizde, sizin kullanımınız için yansılanması, kendi oluşturduğunuz bir karalistenin sizin yerelinizde kullanıma açılması ve otomatik karaliste oluşumlarına örnek olarak benim yerel ağıma izinsiz portlardan ulaşmaya çalışan Türk dinamik IP kullanıcılarının karalistesinin hazırlanmasını ele alır. Eğer herhangi bir sebepten dolayı bu karalisteyi elde etmek ister iseniz, güncel sürümünü
15. WindowsPDC 2 SAMBA
Bu belgede w2k PDC'den SAMBA kullanarak nasıl kurtulacağınız anlatılmaktadır.
16. Linux üzerinde Windows NT kullanıcıları
Çoğu şirkette halen kullanımda olan bir Windows ağı ve bu ağ (Domain) üzerinde tanımlanmış olan kullanıcılar mevcuttur. Bu yazıda, bu kullanıcı bilgisini Linux üzerinde nasıl kullanabileceğimizi göreceğiz.
17. Debian ve Windows Paylaşımlı Yazdırma Nasıl
18. Windows Ağında Linux Terminalleri  -  Sunucunun Linux olması lazım
Bu belge asıl olarak, güncelliğini yitirmiş bilgisayarlarla kurulmuş ve ancak W98'lerin çalışabildiği bir ağdaki bilgisayarların, ağa sunucu olarak hızlı bir makina eklenmesi ve buna Linux kurulması ile nasıl hızlı bilgisayarlara dönüştürülebileceğinden bahsedilmiştir.
19. GDM ile X Terminali NASIL
Bu belgede GDM yardımıyla eski, bir işe yaramaz denilen makinaların hızlı bir sunucudaki XFree86'yı kullandığında nasıl işe yarayacağı yap-işlet modeliyle anlatılmıştır. Daha iyisini yapmak, iyinin de iyisi mümkün.
20. XDM Terminal
Bu belgede XDM yardımıyla sunucudaki XFree86'nın ağdaki diğer makinalar tarafından nasıl kullanılacağı kısaca anlatılmıştır.
Önceki Üst Ana Başlık Sonraki
Yasal Açıklamalar Başlangıç Linux Kümeleme NASIL
Bir Linux Kitaplığı Sayfası